Ewald Vanwesenbeeck


Als kleine jongen riep ik al dat ik “paard chauffeur” wilde worden. Natuurlijk op paardrijles gegaan bij een manege . Door andere bezigheden kwam de belangstelling voor het paardrijden op een laag pitje te staan totdat mijn vrouw een paard wilde leasen. Zij was altijd wel blijven rijden. Na terugkomst van een bosrit riep mijn vrouw: “en nu jij er op”....., ik was direct weer verkocht.


Ik wilde graag alles leren over paarden en kwam zo bij E-quine terecht. In 2017 gestart met de opleiding en in 2021 geslaagd als Instructeur paard en gedrag . Ondertussen hebben wij het leasepaard gekocht en zijn wij verhuisd naar het buitengebied van Bergen op Zoom om onze droom te realiseren. Met onze 3 paarden aan huis, eigen weides en op een steenworp afstand van het bos. Ik fok op kleine schaal Quarter Horses die inmiddels redelijk goed in de Reining lopen! Ons eerste veulen heb ik zelf zadelmak gemaakt en is nog steeds bij ons. 


+31 6 53 89 39 82


Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Wat kan ik voor je doen?

 

Wil je leren longeren, loswerken of gewoon grondwerk met je paard? hier help ik je graag bij.  Heb je een jong paard en wil je het leren halsteren, voetjes geven en voorbereiden richting het zadel? Uitdagingen bij trailerladen, niet willen stilstaan bij opstappen of op de poetsplaats, ik sta voor je klaar. 


Meer over mijn werkwijze

In al die jaren heb ik wel geleerd dat paarden echt je energie spiegelen. De meeste paardenmensen herkennen het wel, even snel mijn paard inladen in de trailer want we zijn aan de late kant…. Dat gaat niet werken.


Uiteraard hoor ik graag eerst jouw verhaal over de uitdagingen waar jij met je paard tegenaan loopt. Dan kijken we samen naar die situatie en maak ik een plan van aanpak. Bij de training speel jij zelf ook een rol, zie het als een leerzame reis die we samen met jouw paard maken.


Veel mensen die ik help zeggen: "Als je al zo lang tussen de paarden zit zal je het wel weten". Ervaring telt dat is zeker het geval. Toch leer ik nog elke dag want elk paard is uniek. Als trainer kijk ik altijd heel goed hoe het paard reageert, op welke dingen hij verbetert of juist verslechtert. Je training daarop aanpassen blijft elke keer weer een uitdaging. Ik ben rustig van aard, kan goed observeren en vindt het ontzettend leuk om je te mogen helpen.


Mijn aanpak

Tarieven

Alle trainingen € 50,00 per uur exclusief reiskosten.

Reiskosten € 0,23 per km vanaf mijn locatie in Bergen op Zoom

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Contactgegevens

Ewald Vanwesenbeeck

📞 +31 6 53 89 39 82

✉️ Ewald@trainerspaardengedrag.nl 

Provincie: Brabant en Zeeland


 

  

Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag

arrow_drop_up arrow_drop_down