Zadelmak maken-trailerladen-uitdagend gedrag bij paarden.

Sandra Metten

Welkom op mijn pagina!
Mijn naam is Sandra Metten-Louwers en ik woon samen met mijn gezin en beestenbende in Weert. Op de basisschool raakte ik besmet met het paardenvirus, en waarschijnlijk is dit chronisch.

Naast mijn jarenlange ervaring tussen en met de paarden ben ik gediplomeerd Instructeur Paard en Gedrag. In mijn trainingen hanteer ik een persoonlijke aanpak die past bij het paard en waarbij het welzijn van het paard voorop staat.

Omdat 1 + 1 uiteindelijk 3 is, en jij ook na een training zelf met je paard aan de slag wilt, is er naast je paard ook aandacht voor de begeleiding van jou als eigenaar of verzorger. Om hier nog meer aandacht aan te kunnen besteden, volg ik op dit moment de opleiding tot RuiterCoach.

Wil je meer weten over mij, mijn bedrijf of de hulp die ik je kan bieden, neem dan gerust contact met me op. Daarnaast nodig ik je uit een kijkje te nemen op mijn website voor meer informatie: www.horsepassion.nl +31 6 23 23 34 43
Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd instructeur paard en gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Wat kan ik voor je doen

Loop je tegen een probleem aan waar je de oplossing niet voor vindt? 

Wil je veilig en zorgeloos met je paard op pad kunnen? 

Wil je meer afwisseling in de samenwerking met je paard? 

Wil je je paard zelfverzekerder en stoerder zien worden? 


           - Hiervoor ben je bij mij aan het juiste adres! -


Ik geef zowel (gedrags)trainingen als lessen. Je kent het vast wel. Op bepaalde momenten of in bepaalde situaties laat je paard net even ander gedrag zien dan dat je verwacht of graag zou willen. Dit hoeft niet tot problemen te leiden, maar kan wel uitgroeien tot (voor ons) problematisch of uitdagend gedrag. In mijn trainingen hou ik rekening met de leercurve van het paard, zijn natuurlijke gedrag, maar zeker ook de non verbale communicatie van eigenaar of verzorger. Ook jij als als eigenaar of verzorger wordt betrokken bij de training, zodat jullie uiteindelijk weer zelfstandig aan de slag kunnen.


Daarnaast geef ik les in grondwerk, loswerken, longeren aan enkele of dubbele lijnen, schrik- en obstakel of trailerladen.

Bij een les blijft het paard in handen van jou als lesklant. Naast praktische oefeningen, krijg je tussendoor de nodige theoretische achtergrond, om nog beter te begrijpen waarom je paard op een bepaald moment reageert hoe hij reageert, of hoe een bepaalde opbouw van een oefening in zijn leercurve past.

Meer over mij

De weg naar het diploma Instructeur Paard en Gedrag is ingezet toen ik in 2016 verliefd werd op een toen 3 jarige paint horse merrie. Zij was alles waar ik niet naar op zoek was en toch werd ze van mij.


En we hadden het leuk samen. Zij sleepte mij naar de wei, staakte onder het zadel, wilde niet in een normaal tempo door haar staldeur, liet zich niet vangen in de wei, om maar wat voorbeelden te noemen. Al snel kreeg ik in de gaten dat het ‘probleem’ waarschijnlijk bij mij lag, omdat wij elkaar simpelweg niet begrepen. Ik schakelde hulp in van een Instructeur Paard en Gedrag uit de buurt. En wat ik van haar leerde vond ik zo boeiend, dat ik besloot om zelf in te schrijven voor het 1e niveau van de opleiding, puur om de samenwerking met mijn merrie te verbeteren. De rest is geschiedenis. Stoppen na niveau 1 was geen optie, dus ik heb de hele opleiding afgemaakt. En wat heb ik veel geleerd, waar ook mijn eigen merrie veel profijt van heeft gehad. Haar heb ik nog steeds, en ik durf best te zeggen dat wij inmiddels gegroeid zijn tot een geweldig team dat elkaar vertrouwt en respect heeft voor elkaars grenzen.


Omdat dit een ervaring is die ik ook anderen zo gun, ben ik in 2020 gestart met mijn bedrijf Horsepassion.nl, waarbinnen ik gedragstrainingen en lessen verzorg.

Mijn aanpak

Prijslijst

Trailerladen € 55,00 per sessie (45-60 minuten afhankelijk van wat je paard nodig heeft)

Gedragstraining € 45,00 per sessie

Overige lessen € 45,00 per uur


Genoemde tarieven zijn vrijgesteld van btw en exclusief reiskosten à € 0,30 per km vanaf postcode 6002 AH.

Contactgegevens

Sandra Metten

📞 +31 6 23 23 34 43

✉️ sandra@trainerspaardengedrag.nl
Provincie: Limburg

 

  

Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag