Paardentrainer Zuid Holland

Anne Marie Hazenberg


Ik heb een ongeremde passie voor paarden. Jaren geleden begon ik als actieve manege amazone en maakte ik jaarlijks meerdere inspirerende reizen te paard op prachtige plekken ergens op de wereld. Als fotograaf en videograaf was ik 12 jaar lang onderdeel van het CHIO Rotterdam Mediateam en mocht ik rondlopen tussen paardensporters op het hoogste niveau. Toen is het enorm gaan kriebelen; ik wilde meer leren over de paardenwereld en helpen om die een beetje mooier te maken. Wat vragen wij van ze? Hoe leren paarden? Wat hebben ze nodig?

Inmiddels ben ik ORUN3 gecertificeerd ‘Instructeur Paard & Gedrag’ via E-quine.com en opgeleid tot Sportmasseur Paard bij Bartels Instituut. Train ik paarden met uitdagend gedrag én help eigenaren op locatie; van moeite met trailerladen, grondwerk, creativiteit met obstakels, tot het opleiden van het jonge paard richting het eerste zadel.


+31 6 24 55 05 48

Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd instructeur

Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen

 Bartels Horse & Health Instituut

sportmasseur paarden

CRKBO geaccrediteerde opleiding tot sportmasseur voor paarden. Sportmassage voor paarden is een hele waardevolle en effectieve methode die ingezet kan worden bij de begeleiding van (sport)paarden. 

Gedragstraining spannende situaties

Wat kan ik voor je doen?

Door overdracht van mijn kennis en vaardigheden help ik jou met je paard, waarbij het paard het leertempo bepaald. Mijn doel is altijd een blij en ontspannen paard aan het einde van een sessie.

Want blij paard = blije eigenaar, 2 happy athletes!! 

En dit is waar ik jou bij kan helpen:

  • Jonge paarden opleiden tot eerste zadel (vanaf de grond)
  • Uitdagingen bij trailerladen
  • Gevaarlijk en ongewenst gedrag aan de hand
  • Paarden met angst en stress
  • Werken aan dubbele lijnen
  • Andere (gedrags)uitdagingen
  • Groepslessen schrik- en obstakeltraining (pensionstal / manege)
  • Creatief aan de gang met grondwerk t.b.v. verbetering connectie – balans – proprioceptie – zgn “BodyBalance”
  • Bodywork – Sport Massage – Mobiliteit verbeteren door oefeningen
New Media Brains video specialist

Meer over mij

Vanuit mijn bedrijf NewMediaBrains verzorg ik sinds 2006 social media- en smartphonevideotrainingen voor bedrijven en particulieren. Deze kennis heb ik destijds ingebracht bij het filmen en fotograferen voor het CHIO Rotterdam. Inmiddels ben ik gespecialiseerd in het maken van foto en video content binnen de hippische wereld. Waar ik bij voorkeur alles film met, én na bewerk op, een smartphone. Indien gewenst kunnen we het trainen van jou en jouw paard ook combineren met het leren van mooie video opnames maken op willekeurige locatie. 
Fysieke begeleiding van het paard

Mijn aanpak

Bodywork, mobiliteitsoefeningen en massages geven het paard een sleutel tot ontspanning en tegelijkertijd helpen ze mij het paard beter te lezen, te zien waar de beperkingen zitten, hoe ik het paard fysiek en qua gedrag het beste kan helpen.

Zo hebben mijn trainingen de meest positieve uitwerking op het gedrag, het stresslevel en het leervermogen van het paard.

Tijdens het trainen van uitdagend gedrag bij paarden is er soms sprake van fysieke uitdagingen waar het gedrag door wordt veroorzaakt of versterkt. Onder meer om die reden heb ik mezelf verdiept in de biomechanica en anatomie van het paard. Via Bartels Horse & Health Instituut ben ik opgeleid tot 'Sportmasseur Paard’. Daarnaast ben ik bekend met aanvullende behandeltechnieken zoals de Masterson Method en werk ik op een creatieve manier met cavaletti’s in grondwerk ter bevordering van de proprioceptie en balans van het paard.

Mijn aanpak in beeld

Prijslijst

Trainen Trailerladen                € 85 (o.b.v. 1,5-2 uur)

Training gedragsuitdagingen  € 65 (o.b.v. 2x30 min + pauze voor paard tussendoor)

Grondwerk BodyBalance        € 55 (o.b.v. 60 minuten)


Sportmassage                          € 65 + 2x € 50 (min. serie van 3x) 

1e consult incl. anamnese, inspectie, bewegingsanalyse, samenvatting + 1e behandeling => benodigde tijd ca. 2 uur

2e en 3e behandeling => benodigde tijd ca. 1 uur


Bodywork basics & ontspanningsmassage     € 55 (60 minuten, excl. analyses)

Bodywork basics & ontspanningsmassage     € 75 (90 minuten, incl. coaching DIY)


Groepslessen of combi’s met stalgenoten altijd mogelijk: tarief afhankelijk van aantal paarden, mensen en wensen. Stuur me gerust vrijblijvend een bericht voor de mogelijkheden!

Genoemde tarieven zijn incl. BTW, benodigde materialen, excl. rijbaan huur / trailer en excl. reiskosten a € 0,25 p/km vanaf Rotterdam.

Hulp aan huis voor jou en je paard in België

Contactgegevens

Anne Marie Hazenberg

📞 +31 6 24 55 05 48

✉️ annemarie@trainerspaardengedrag.nl
Provincie: Zuid-Holland

Paardentrainer Z-Holland en Utrecht

 

  

Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag