Fenna Ruigrok

Dieren, van jongs af aan hou ik van ze. De slakken, vlinders en lieveheersbeestjes die ik mee naar huis nam, vond mijn moeder maar niets. Maar ik vond het schitterend. Uren kon ik gebiologeerd kijken, hoe de diertjes in de glazen pot zich gedroegen.


Op 9 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste paardrijles. De fascinatie voor paarden is sindsdien gebleven. Mijn interesse in gedragstraining heeft zich op latere leeftijd ontwikkeld. Op 

internet vond ik de opleiding van Equine.com en ging naar de open dag. Daar hoorde ik dat 67% van de paarden door een gedragsprobleem bij de slacht kwamen. Ik was meteen om, hier moest ik mee aan de slag en inmiddels ben ik gediplomeerd Instructeur Paard en Gedrag.


Omdat gedragsprobleem ook veroorzaakt kunnen worden door een fysiek probleem, heb ik mijn kennis daarin de afgelopen jaren verbreed. Ik volgde verschillende cursussen  zoals "The Horse Inside Out" van Zefanja Vermeulen. Het is een driedaagse dissectie waarin de hele anatomie van het paard wordt behandeld. Machtig mooi. Verder heb ik deelgenomen aan een massage-, fascia release en Masterson method workshop. Ook  heb ik de cursus Hoofnerd fundementals afgerond. Want… no feet, no horse.


Met deze kennis help ik paard en eigenaar om elkaar te begrijpen en van elkaar te genieten.


+31 6 50 97 63 38

Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Wat kan ik voor je doen?

Wil jij ook graag:

  • lekker met je paard naar het strand?
  • je paard afspuiten bij warm weer?
  • dat je paard rustig met je meeloopt?
  • je jonge paard een goede start geven?
  • dat je paard even zonder zijn maatje kan zijn?
  • je paard zonder gedoe longeren?
  • dat je paard stil blijft staan bij het poetsen?

Zomaar wat uitdagingen die ook voor jouw en je paard zijn weggelegd. Ben je op zoek naar hulp om dit mogelijk te maken? Ik kan je helpen om gedragsproblemen van jouw paard beter te begrijpen en op te lossen.

Mijn missie is om paard en eigenaar te helpen om weer lol met elkaar te hebben. Want is dat niet wat je voor ogen had, toen je je paard kocht?


Zit jij in een situatie waarin jij en jouw paard elkaar niet meer begrijpen? Laat het me weten. Dan gaan we samen aan de slag.

Meer over mijn werkwijze

"If your horse says no,

you either asked the wrong question, or asked the question wrong"


Met dit citaat van Pat Parelli in mijn achterhoofd is het mijn missie om eigenaren te helpen hun paard te begrijpen, de juiste vraag te stellen die hun paard positief beantwoordt. Ik werk met een positieve trainingsmethode, beloningsgericht en waarbij  het welzijn van het paard centraal staat. Samen leren met wederzijds respect en vertrouwen.

Als je mij uitnodigt dan luister ik eerst naar jouw probleem. Ik zie ook graag hoe jij, als eigenaar, omgaat met het probleem. Wat heb je allemaal gedaan om het probleem proberen op te lossen? Ik ga dan zelf aan de slag om te voelen en te kijken waar de trigger ligt om uiteindelijk tot een behandelplan te komen. In het behandelplan staat niet alleen het paard centraal, maar ook jij als eigenaar. Om tot een goed resultaat te komen, zal ik je huiswerk meegeven.

Is je interesse gewekt? Maak dan snel een afspraak en we gaan samen met jouw paard aan de slag om er een positieve ervaring van te maken!


Mijn aanpak

Tarieven

Trailerladen € 75,00 per sessie van max. 1,5 uur

Uitdagend gedrag € 75,00 per sessie van max. 1,5 uur

Communicatie en leiderschap € 55,00 per sessie van max. 1 uur

Instructie € 35,00 per half uur


Genoemde tarieven zijn vrijgesteld van btw en exclusief reiskosten à € 0,29 per km (retour) vanaf postcode 2904SH.

Binnen een straal van 10 km van postcode 2904 SH worden er geen reiskosten gerekend.

Huur van  locatie en paarden zijn niet inbegrepen.

Vragen kunnen tijdens de trainings- of lesperiode via WhatsApp worden gesteld. 

Clinics voor rijverenigingen en maneges worden op aanvraag samengesteld en bij grote groepen samen met een collega instructeur gegeven.

Contactgegevens

Fenna Ruigrok

📞 +31 6 50 97 63 38


✉️ Fenna@trainerspaardengedrag.nl 

Provincies: Zuid-Holland en Utrecht


Paardengedragstrainer Fenna voor hulp aan huis

 

 
Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag