Paardentrainer regio Groningen en Friesland

Frantina Kiekebeld

Na het behalen van het zwemdiploma mocht in op mijn 7e op paardrijles bij de plaatselijke manege. De 'lastige' pony's vond ik altijd het meest interessant. Niet omdat ik zo'n held was met rijden, maar omdat ik ze toch zover wilde krijgen dat ze deden wat ik van ze vroeg. Die zoektocht en interesse heb ik altijd gehouden. Op mijn 13 de kreeg ik een eigen pony die ik zelf heb opgeleid. Toen ik 22 jaar was heb ik op een stagebedrijf in Frankrijk een draver van 2 jaar (!!) oud weer zover gekregen dat ze ging bewegen onder het zadel door haar een fijn gevoel te geven zodra ze in beweging kwam en hiermee op te houden als ze stil ging staan.


In 2002 begon ik samen met mijn man een kleine manege.  Het welzijn van onze pony's vinden wij erg belangrijk. Niet alleen leren de kinderen bij ons rijden, maar ook de verzorging van en de omgang met paarden zijn minstens net zo belangrijk. In mijn dagelijkse leven ben ik docent op een VMBO, moeder van 3 kinderen, ponymeter voor de KNHS, manege eigenaar (en alles wat daarbij komt kijken) en help ik mensen met hun pony of paard in welke vorm dan ook.


In 2017 heb ik mijn diploma als Freestyle instructeur gehaald bij Emiel Voest en in 2020 heb ik mijn diploma gehaald bij E-quine. Op dit moment volg ik wat losse cursussen over clickeren en intrinzen en bij de TAKT academie. Mijn ervaring is dat als je eenmaal aan het leren gaat over paarden, je steeds meer wilt leren!!


+31 6 17 04 03 69


Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Gediplomeerd Freestyle Instructeur

Orun erkend diploma Freestyle Instructeur niveau 3 in 2017 behaald bij de Academy van Emiel Voest.

Wat kan ik voor je doen?

Zoek je hulp bij het opleiden van jouw paard/pony of loop je tegen een probleem aan met jouw (verzorg) paard/pony? Dan kan en wil ik jou daar graag bij helpen!! Ik kan bij jou op stal komen, maar je kunt ook bij mij op stal komen. Zo organiseer ik regelmatig een 'jonge paarden dag' op mijn stal en organiseer ik bijna elke schoolvakantie een schrikparcours waar je ook van harte welkom bent!


Ook zonder (eigen) paard/pony ben je van harte welkom. Er bestaat de mogelijkheid om jouw paard/pony bij mij op stal te zetten, zodat hij door mij getraind kan worden. Ik train uiteindelijk niet alleen jouw paard/pony, maar leg jou ook uit wat ik doe en waarom, zodat jij begrijpt waarom iets wel/niet gebeurd en je dit zelf ook kunt. De band tussen jou en je paard zal er uiteindelijk altijd beter van worden! Ik heb al veel mensen geholpen, een aantal voorbeelden:

  • trailerladen
  • verlatingsangst
  • werken aan de dubbele lijnen
  • voetjes leren geven
  • zadelmak maken
  • clickertraining
  • schriktraining

Lees meer over ons bedrijf op https://www.staldewijk.nl 

Meer over mijn werkwijze

Door mijn ervaring en werk als docent, ben ik gewend om dingen uit te leggen. Hierbij stel ik mij vooral op als coach; ik laat iemand liever zelf nadenken en het antwoord vinden, dan dat ik alles voorzeg. Ik vind het dan ook heel belangrijk om een goede verstandhouding te hebben met de eigenaar/verzorger (jij dus!). Als ik iemand heb geholpen, mag je me altijd appen of op andere wijze contact opnemen als je ergens niet uit komt of hulp nodig hebt. Ik ga altijd uit van het positieve en probeer een paard zo te helpen dat hij het juiste antwoord zelf kan vinden/kiezen.


                                       "Belonen werkt altijd beter dan straffen!"

 

Mijn aanpak

Tarieven

Alle trainingen € 20,00 per half uur exclusief reis- en stallingskosten.

Stallingskosten € 175,00 per week inclusief training.


Reiskosten € 0,21 per km wanneer de trainingslocatie verder dan 10 km vanaf postcode 9821 TB ligt.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW

Contactgegevens

Frantina Kiekebeld

📞 +31 6 17 04 03 69

✉️ Frantina@trainerspaardengedrag.nl 

🖥  https://www.staldewijk.nl

Provincie: Groningen - Friesland - Drenthe

 

  

Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag