Paardentrainer België

Katrien Vleugels

Ik ben Katrien, getrouwd en mama van 2 tienerdochters waarmee we in de regio Antwerpen wonen. Ik heb het paardenvirus niet van thuis meegekregen, maar ben wel van kinds af al gefascineerd door paarden. Ik kamp op regelmatige basis met harde hoofdpijn, waarbij een computerjob niet ideaal is. Tussen de paarden heb ik er veel minder last van. Tel daarbij mijn ervaring als trainer in acrobatische gymnastiek en het zaadje was geplant om daar iets meer mee te gaan doen.

Ik leerde over het waarom achter paardengedrag, hoe je paarden kan trainen op alles wat wij mensen van hen verwachten.

Tijdens trainingen met klanten merk ik dat er dikwijls meer stress is bij paarden en eigenaars voor alles rond de wedstrijd dan voor de proef zelf. Ik ben van mening dat je echt wel met een ontspannen paard op wedstrijd kunt door hem op een paardvriendelijke manier te helpen om zelfzeker te worden.


+32 474 82 58 94

Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Paarden gedragstrainer België

Wat kan ik voor je doen?

Is op wedstrijd of naar ander vreemd terrein gaan voor jou en je paard een hele operatie die niet echt aangenaam verloopt? Dit komt misschien omdat je paard de trailer nog steeds moeilijk vindt of spoken ziet in elk hoekje van het wedstrijdterrein. Of misschien trapt je paard telkens op je voeten omdat hij zo met zijn omgeving bezig is en jou niet meer ziet staan?  Met de juiste training en technieken kan jij je paard begeleiden in elke situatie wanneer hij angst heeft. Hoe leuk zou het zijn dat je perfect weet hoe je met de stress van je paard kan omgaan zodat het veilig blijft voor jullie beiden? En ook veel aangenamer voor je paard omdat hij geleerd heeft zich te ontspannen in moeilijke situaties. Ik help jullie met de juiste voorbereiding en training op een paardvriendelijke manier vanaf de grond. Dit is de perfecte aanvulling voor jullie trainingen in het zadel! Uiteraard help ik niet enkel wedstrijdpaarden die snel spanning opbouwen. Ook recreatieve ruiters begeleid ik graag om een ontspannen paard te krijgen.

Paardengedragstrainer België

Meer over mijn werkwijze

In de paardenwereld wordt er heel snel geoordeeld over goed of fout. Er is niet 1 universele manier is om je paard te helpen. Wat bij het ene paard werkt, kan een averechts effect hebben bij het andere paard. Door goed naar jouw verhaal te luisteren en het probleem te analyseren, stel ik een gepaste trainingsaanpak op. Of je nu hoog in de sport rijdt of enkel recreatief: Het kan de beste overkomen dat zijn of haar paard ongewenst gedrag vertoont. Jouw eerste stap om hulp te durven vragen is de belangrijkste. Van daaruit beginnen we samen een traject op maat. Omdat jij uiteindelijk zonder mijn hulp verder een mooie toekomst met je paard wil, betrek ik jou als eigenaar of verzorger nauw bij het hele trainingsproces. Zo krijg ook jij vertrouwen dat je de juiste aanpak kent om in te spelen op wat je paard nodig heeft. Nog te veel mensen lopen ergens tegenaan met hun paard en denken dat er geen oplossing is. Die is er wel…en ik ga jou die aanleren!


"Geef jouw paard de kans om deel te nemen aan het gesprek en leer zijn signalen beter te begrijpen"


Mijn aanpak

Tarieven

Kennismakingsles € 99,00 per sessie van 1,5 uur

Trainingstraject 'In alle rust op wedstrijd' € 345,00 voor 4 gerichte trainingen

Workshops en clinics op aanvraag.


Prijzen geldig voor training op locatie, incl 21% btw en incl reiskosten geldig in de provincie Antwerpen (excl regio Turnhout en Mol). Prijzen buiten provincie Antwerpen te consulteren via mijn website: https://kvhorsetraining.be

Paardengedragstrainer België

Contactgegevens

Katrien Vleugels

📞 +32 474 82 58 94


✉️ Katrien@trainerspaardengedrag.com

Regio Antwerpen België


Hulp aan huis voor jou en je paard in België

 

 
Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag