Hulp aan huis voor jou en je paard

Maarten Hensen


Paarden waren tot het jaar 2000 niet echt mijn ding. Ik vond ze leuk, maar meer dan dat niet. Dat veranderde compleet toen ik in 2000 met paardrijlessen begon. Vanaf dat moment was ik verkocht! De kracht, schoonheid en intelligentie van deze dieren fascineerden me enorm. Mijn passie voor paarden groeide langzaam maar zeker, totdat ik besloot om me volledig te verdiepen in hun wereld. Dat is ook de reden dat ik opleiding Instructeur Paard en Gedrag ben gaan volgen. Deze opleiding gaf me de kennis en vaardigheden om paarden te trainen en te helpen met gedragsproblemen.

Mijn missie is om mensen te helpen een harmonieuze band met hun paard te ontwikkelen. Het is fantastisch om te zien hoe paarden en mensen kunnen leren samenwerken en elkaar vertrouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat paarden ons veel kunnen leren over onszelf en de wereld om ons heen. Ze zijn krachtige spiegels die ons onze eigen emoties en patronen laten zien. Door met paarden te werken, kunnen we onszelf beter leren kennen en groeien als mens.


+31 6 52 60 33 79


Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Hulp aan huis voor jou en je paard in Noord Holland

Wat kan ik voor je doen?

Vaak ligt de oorzaak van probleemgedrag niet alleen bij het paard, maar ook bij de eigenaar. Daarom begeleid en ondersteun ik zowel paard als eigenaar in het traject naar een betere band en harmonie.

Een veelvoorkomend probleem is trailerladen, maar paarden kunnen ook andere gedragsproblemen vertonen, zoals:

  • Angst
  • Agressie
  • Extreem vluchtgedrag
  • Verlatingsangst
  • Problemen met zadelmak maken
  • Weigeren voetjes te geven
  • Gebrek aan vertrouwen
  • Moeilijk met meelopen
  • Overmatige schrikreacties
  • En meer…

Ik sta voor je klaar om samen te werken aan een positieve verandering in het gedrag en welzijn van jouw paard. Of het nu gaat om de genoemde problemen of andere uitdagingen waar je tegenaan loopt, ik help je graag op weg naar een betere toekomst met je paard.

Maarten Hensen paardengedragstrainer

Meer over mijn werkwijze

Mijn passie voor paarden staat centraal in mijn leven en werk. Naast mijn fulltime baan heb ik Met Paard naar Beter opgericht, hiermee ben ik actief als gedragstrainer en bied ik paardenvervoer  en Clinics Schrik- en Obstakeltraining aan.
Mijn Gelderse merrie Babet, geboren in 2006, is mijn maatje en inspiratiebron. Hoewel ze niet direct betrokken is bij mijn diensten, speelt ze een belangrijke rol in mijn leven. De band die we delen en de lessen die ik van haar heb geleerd, vormen de basis van mijn werk met paarden.


Mijn missie is om paarden en mensen te helpen elkaar beter te begrijpen en samen te werken in harmonie.


Door middel van training, begeleiding en educatie wil ik een positieve bijdrage leveren aan de welzijn van paarden en de band tussen paard en mens versterken


Mijn aanpak

Tarieven

Paardentaxi: Voorwaarden en tarieven vind je op https://metpaardnaarbeter.nl/paardentaxi/ 

Training / les € 35,- per ½ uur en € 55,- per uur.

Eerste training trailerladen € 75,- (circa 1½ uur).

Geen eigen trailer? Geen probleem! Ik neem mijn eigen trailer mee tegen een vergoeding van €35,-.


Binnen een straal van 10 km van Heemskerk bereken ik geen reiskosten. Voor locaties buiten deze straal hanteer ik een tarief van € 0,30 per kilometer.

Alle bedragen zijn inclusief btw en het gebruik van trainingsmaterialen.   

Paardentaxi, gedragstraining, schrik- en obstakeltraining

Contactgegevens

Maarten Hensen

📞 +31 6 52 60 33 79


✉️ maarten@trainerspaardengedrag.nl

Regio Noord Holland


Paardentrainer en paardentaxi Noord-Holland

 

 
Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag