Manoli Toret

Ik was tien jaar toen ik besloot dat paarden fantastisch waren, en ik ongehinderd door enige kennis van zaken een verzorgpony zocht -en nog vond ook. Daarna ben ik de paarden jaren uit het oog verloren tot mijn kinderen gingen rijden. Toen ging het heel snel: van de eerste les voor mijzelf tot 6 paarden aan huis. Een van die paarden was Anne: panisch voor trailers, stallen, hekken en eigenlijk alle smalle doorgangen toen ze bij ons kwam. Zij was de reden om me nóg meer te gaan verdiepen in paardengedrag dan ik al deed. Ik startte de opleiding Instructeur Paard en Gedrag bij E-quine.com en ben niet meer gestopt met blijven leren over en van alle paarden die ik tegenkom.
 Inmiddels ben ik Instructeur Paard en Gedrag, Ruitercoach, en momenteel bezig met de opleiding tot professioneel bekapper bij Hoofnerd Academy.  Ik vind het een geweldige uitdaging om steeds te zoeken naar wat een specifiek paard met een bepaald probleem het beste helpt, en pas mijn trainingen daarop aan. Zo zet ik bijvoorbeeld regelmatig clicker- en targettraining in als dat bij paard en eigenaar past.


+31 6 22 55 32 48Meer over mijn aanpak  


Gecertificeerd Instructeur Paard en Gedrag

Orun en KNHS erkende 3 jarige opleiding.

Verzekerd voor aansprakelijkheid hippische beroepen.

Ruiter en paard in harmonie

Gediplomeerd Ruitercoach

Professionele coach die jou helpt bij het oplossen van uitdagingen waar jij als ruiter tegenaan loopt.

Wat kan ik voor je doen?

Ben je op zoek naar iemand die jou en je paard op een rustige, stapsgewijze en paardvriendelijke manier traint en begeleidt?

Bij al mijn trainingen is paardengedrag en -welzijn het uitgangspunt, en neem ik paard én eigenaar mee in het proces. Jullie moeten het uiteindelijk samen gaan doen! Ik kan je helpen met allerlei gedragsproblemen. Denk aan bijvoorbeeld moeite met trailerladen of voetjes geven, angst voor  water / vliegenspray, kopschuwheid, niet laten benaderen, lostrekken bij longeren, een opstapprobleem, enz. enz.

De basis goed aanleren hoort er natuurlijk ook bij: leren longeren, zadelmak maken, dubbele lijnen, leren vaststaan of het veulen abc.

Ik geef -bevoegd en verzekerd- rijles op locatie aan zowel volwassenen als kinderen met een eigen paard. Daarnaast behoren o.a. grondwerklessen, en schrik- & obstakeltraining op locatie of op mijn locatie tot de mogelijkheden. 

Je paard of pony een tijd intern bij mij stallen voor een intensiever trainingstraject of zadelmak maken is ook mogelijk.

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot professioneel bekapper. Heb je een paard dat moeite heeft met voetjes geven of een jonkie dat het nog moet leren? Het trainen en bekappen kan gecombineerd worden. Twee vliegen in één klap: voetjes die netjes bijgewerkt zijn op een ontspannen manier leren geven

Meer over mijn werkwijze

Vaak wordt ‘probleemgedrag’ als probleem van het paard gezien. De oorzaak ligt echter vrijwel altijd bij ons: het paard heeft bijvoorbeeld slechte ervaringen gehad, het begrijpt onze vraag niet goed, of we negeren zijn signalen.

Hoe gaan we met het paard om, wordt er aan zijn behoeften voldaan en kan het paard zijn natuurlijke gedrag vertonen? Ik ben er van overtuigd dat als we bereid zijn de leefomstandigheden van onze paarden en de manier waarop we met ze omgaan goed te bekijken en te optimaliseren, heel veel probleemgedrag opgelost kan worden. Hier ondersteun ik je graag bij.
Ik kijk hierbij goed naar wat het paard laat zien, en wat het nodig heeft om te kunnen leren. Ik doe dat stapsgewijs, zodat het resultaat ook blijvend is: geen quick fix of symptoombestrijding, maar het paard echt leren om comfortabel te worden met een bepaalde situatie. Natuurlijk neem ik jou als eigenaar daarin mee: ik stem de aanpak met je af, en zorg dat je zelf ook goed met je paard aan de slag kunt.

Mijn aanpak

Tarieven

Gedragstraining € 45,00 per sessie (tot 1 uur).

Trailerladen eerste training € 60,00 per sessie (tot 1,5 uur).

Tailerladen vervolgtrainingen € 45,00 per sessie (tot 1 uur).

Gedragstraining of zadelmak maken intern bij mij op stal € 200,00 per week volpension.

Voetjestraining inclusief bekappen € 60,00 per sessie (tot 1,5 uur).

Bekappen zonder verdere training € 45,00 per paard.

Grondwerkles of rijles € 35,00 per 30 - 45 minuten


Voor groepstrainingen, clinics of schrik- en obstakeltrainingen stel ik graag in overleg met jou een pakket samen.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW en exclusief reiskosten à € 0,29 per kilometer buiten een straal van 10 kilometer vanaf postcodegebied 2831. 

Contactgegevens

Manoli Toret

📞 +31 6 22 55 32 48


✉️ Manoli@trainerspaardengedrag.nl 

Provincies: Zuid-Holland en Utrecht


 

 
Bekijk andere trainers van Paard en Gedrag