Paardentrainer voor fokkerijen en handelsstallen

Onze ervaren trainers helpen graag bij de basistraining van veulens, jaarlingen en in een later stadium bij het  zadelmak maken van het groene paard

De opleiding van jonge paarden neemt veel tijd en aandacht. Fokkerijen en handelsstallen hebben periodes dat er extreem veel te doen is. Wij leveren op afroep extra trainingscapaciteit.
Sociaal contact tussen paarden belangrijk voor welzijn

Onze werkwijze

Bij het werk met jonge paarden werken wij het liefst in teams van telkens 2 trainers. Zo kunnen we elkaar assisteren en onder alle omstandigheden veilig werken. Veulens leren wij de basishandelingen: halster, meebewegen op lijndruk en voetje geven. Wij helpen ook om merrie met veulen voor te bereiden op het vervoer naar de opfok.

 

Starters waarmee nog nooit gewerkt is (untouched) kunnen met een zorgvuldige trainingsopbouw na 2 tot 3 dagen onder het zadel aan de dubbele lijnen lopen. De basistraining begint in een kleine ruimte, bijvoorbeeld in de box. Eenmaal gewend aan het halster begint het grondwerk in de grote ruimte. Met schrik- en obstakeltraining werken we stap voor stap toe naar het eerste zadel.

Ervaring telt

Onze trainers zijn gedegen opgeleid en heel specifiek op gedragstraining van paarden. Zij zijn ervaren in het werken met jonge paarden, het oplossen van uitdagend gedrag en het her-trainen van paarden op specifieke problemen (angst voor dingen, heftig gedrag, niet de trailer in). Voorwaarde is wel dat het paard fysiek in orde is, anders heeft training geen zin.

Een team van 2 trainers kan gedurende een dag circa 3 paarden meerdere trainingssessies geven.

Drie jarige voor het eerst met zadel op

Veiligheid voor alles

De werkomgeving waarin wij werken moet veilig zijn voor mens en paard. Voordat onze trainers aan het werk gaan willen we eerst de locatie schouwen. Soms zijn er aanvullende voorzieningen nodig of neemt ons team materialen mee om veilig te kunnen werken. En natuurlijk gebeurt alles in samenspraak met onze opdrachtgever.

Wat zeggen onze klanten

Als professional met helaas een blessure kan ik bepaalde  dingen zelf niet meer doen. Het was een hele stap om hulp in te roepen maar geen moment spijt gehad. Zo veel respect naar het paard, heel deskundig en super fijne samenwerking gehad.

Klant

Jan Oortveld

Wij zijn echt geen groentjes wat het laden van paarden betreft. De rust en vertrouwen die Rob onze fokmerrie gaf, heeft ons nieuwe inzichten gegeven. Na een paar keer trainen hebben wij merrie met het veulen zonder problemen naar de veiling vervoerd. 

Janneke Loeters

Trainers werken in teams om jonge paarden zadelmak te maken

Tarieven

Team van 2 trainers per dag (6 uur): € 540,-

Enkele trainer per dagdeel (4 uur): € 180,-

Abonnement 5 dagen (6 uur per dag) 2 trainers: € 432,- per dag 

 

De tarieven zijn exclusief btw en € 0,21 reiskosten per kilometer en inclusief trainingsmateriaal. Eventuele aanvullende veiligheidsmaatregelen worden in overleg bepaald en komen voor rekening van de opdrachtgever.

Onze gekwalificeerde trainers komen graag

Groepslessen en clinics bij maneges en rijverenigingen

Groepslessen en clinics

Wij geven groepslessen en clinics bij maneges en rijverenigingen. Leuk, educatief en zeker een mooie aanvulling op het rijden.
Hulp voor paard bij fokkerijen en maneges

Fokkerijen en handelsstallen

Fokkerijen en handelsstallen helpen wij bij de opleiding van hun paarden en bij het oplossen en voorkomen van uitdagend gedrag.
Dummy als voorbereiding op eerste ruiter

Hulp aan huis bij eigenaren

Onze trainers komen op locatie en helpen eigenaren hun paard te trainen op aan gedrag gerelateerde uitdagingen. 

"Spreek de taal van het paard, want het omgekeerde is onmogelijk"

Effectieve training sluit aan op het natuurlijke gedrag van het paard.