Hulp bij het in de trailer laden van je paard

Lukt het even niet tussen jou en je paard?

Onze ervaren trainers helpen jou weer op weg!

Zoek hulp bij ......

Veulens 




j








aarlingen
 Zadelmak 


maken 


Trailer 


laden 


Angst & 










s


tress


Veulens en jaarlingen

   

Het trainen van basisvaardigheden zoals halsteren, meelopen aan het halster, voetje opnemen en voorbereiden op de hoefsmid. Omdat het jong spul is, houd je de trainingssessie vaak kort. Veulens kan je prima bij de merrie trainen. Jaarlingen staan meestal in een groep. Afhankelijk van de situatie kan je een jaarling tijdelijk apart zetten maar zorg er wel voor dat zijn groepsgenoten in het zicht blijven. Overdrijf het trainen niet om "over-handling" van het jonge paard te voorkomen.

Zadelmak maken

Een goede voorbereiding op het eerste zadel begint met desensitiseren zodat je paard vol vertrouwen door dit leerproces gaat.  Je paard moet bijvoorbeeld wennen dat er dingen op zijn rug worden gelegd, bovenover zijn lichaam gaan, wennen aan singeldruk. Door alles in kleine stapjes aan te bieden zal het eerste zadel veel minder stress geven. Daarna volgt het longeren aan de dubbele lijnen waarbij de eerste knopjes aangeleerd worden: sturen links-rechts, halt houden, achterwaarts gaan. Wel zo handig dat je paard dat allemaal kan voordat de eerste ruiter opstapt.

Trailer laden

Een trailer is zo'n beetje de meest vervelende plek voor je paard. Als vluchtdier mist je paard het zicht rondom, wordt belemmerd om weg te rennen, hij staat op een andere bodem en soms speelt geur ook een rol. Vertrouwen is daarom heel belangrijk en dat kan jij geven door het trailerladen in stappen aan te leren. Niet ieder paard reageert hetzelfde dus alle oefeningen sluiten aan op zijn gedrag. Het begint in elk geval met trainen op de momenten dat jij niet weg hoeft zodat je paard de tijd krijgt om te leren.

Angst en uitdagend gedrag

Een paard heeft van nature een heel vriendelijke aard. Toch kunnen er dingen gebeuren die hem angstig maken en zelfs tot dominantie of agressie leiden. Als er fysieke oorzaken zijn heeft training niet zo veel zin, die moeten eerst opgelost worden. Heb je dat vermoeden schakel dan een dierenarts in of laat hem onderzoeken in een gespecialiseerde kliniek. Als je paard lichamelijk in orde is, zijn angst en uitdagend gedrag heel goed trainbaar. Met een goed doordachte trainingsaanpak kan je het vertrouwen bij je paard uitbouwen en zal je paard  evenwichtiger reageren op de dingen om hem heen.

Wat zeggen onze klanten

Wij zijn echt geen groentjes wat het laden van paarden betreft. De rust en vertrouwen die Rob onze merrie gaf, heeft ons nieuwe inzichten gegeven.

Janneke Loeters

Ik ben heel tevreden over de training. Als ik de filmpjes bekijk dan zie je dat mijn paard zo ontzettend is gegroeid. Alles wordt goed uitgelegd en je kan alles vragen. 
Yvette Peters

Sinds mijn jeugd zit ik al tussen de paarden en  wat ik niet verwachtte  is dat de trainingen mij zo veel nieuwe inzichten hebben opgeleverd.

Klant

Hester Slijkhuis

Onze trainers komen op ook op stal bij

Groepslessen en clinics bij maneges en rijverenigingen

Maneges en rijverenigingen

Wij geven groepslessen en clinics bij maneges en rijverenigingen. Leuk, educatief en zeker een mooie aanvulling op het rijden.
Hulp voor paard bij fokkerijen en maneges

Fokkerijen en handelsstallen

Fokkerijen en handelsstallen helpen wij bij de opleiding van hun paarden en bij het voorkomen en oplossen van uitdagend gedrag.
Dummy als voorbereiding op eerste ruiter

Particulieren voor hulp aan huis

Onze trainers komen op locatie en helpen eigenaren hun paard te trainen bij de uitdagingen die op hun pad komen.

"Spreek de taal van het paard, want het omgekeerde is

onmogelijk"

Effectieve training sluit aan op het natuurlijke gedrag van het paard.